top of page

רפלקציה על פרויקט הבגרות - ביקורת על תרבות הצריכה

בתחילת הפרויקט, בשלב בחירת הנושא, התלבטתי רבות, רציתי לבחור נושא שקרוב אלי, נושא  שהוא חלק מעולמי ומעורר בי מחשבות וקונפליקטים. תחת נושא "תרבות הצריכה" זכיתי לשלב  נושאים שמעניינים וקרובים אליי, תעשיית הבשר, איכות הסביבה, נורמות חברתיות והשקפה  ביקורתית על החברה של היום.

תחת העומס שהתמודדתי איתו השנה, התקשיתי להתחיל את  הפרויקט, לקח לי זמן להבין את משמעות ההבדלים בין צילום תיעודי למבויים, הצורך בהכנה  גדולה יותר ותכנון מעמיק ופרטני יותר. צילמתי כמה סטים שלא הייתי מרוצה מהם, הרגשתי  אכזבה מעצמי כי ידעתי שאני מסוגלת ליותר. בסט השלישי הרגשתי גאה בצילומים, וללא  הקורונה שעצרה את העבודה, כבר תכננתי את הסטים הבאים ודיברתי עם הדוגמנים.

מפרויקט זה לקחתי איתי את החשיבות של העבודה והמחשבה המקדימה, בכל פרויקט או נושא  בחיים. בנוסף, מהעיסוק בנושא הקיימות ושמירה על הסביבה, הבנתי כי לכל מעשה שאנו  בוחרים לעשות העוסק בכך, יש השפעה ויכולת לשנות את דעת האנשים. לכן חשוב לעסוק  בנושאים אלו בעיקר באומנות וביצירה, גם אני כצלמת בתחילת דרכי יכולה לשאוף לעשות שינוי.

אני סקרנית לדעת לאיזה כיוון הפרויקט היה הולך וכיצד היה יוצא. אני מאמינה כי הייתי ממשיכה  את הפרויקט במסגרת העברת הביקורת על תרבות הצריכה בהיבטים הבאים לידי ביטוי בחיי,  תעשיית הבשר, מחזור וכמויות פסולת. אני מאמינה כי הייתי ממשיכה לצלם את מירב הרעיונות  בסטודיו. מעניין אותי לדעת כיצד הדעות שלי היו מתעצבות לאורך העיסוק בנושא וצילום  הפרויקט.  

bottom of page